• Goedkope legpuzzels

Jigsaw puzzles

Een jigsaw puzzle is een ander woord voor legpuzzel. Wie een legpuzzel maakt, doet een reconstructie van een afbeelding door allemaal stukken tegen elkaar te passen.

Jigsaw uit het woord jigsaw puzzles is engels voor figuurzaag. Vroeger werden de puzzelstukken van legpuzzels met een figuurzaag uitgesneden. Ondertussen is dit al lang niet meer zo. Legpuzzels zijn gedrukte prenten of foto’s die op een karton (soms hout) geplakt worden. Wanneer ze volledig gedroogd zijn, worden de kartonnen platen in een snijmachine gelegd. De messen van de snijmachine zijn vlijmscherp zodat de puzzelstukken van de jigsaw puzzels een perfecte pasvorm krijgen.

Er zijn verschillende merken van jigsaw puzzels. De bekendste zijn ongetwijfeld de ravensburger puzzels.

Voor kinderen is er uitgebreid aanbod aan jigsaw puzzles, waaronder heel wat puzzels met Disney figuren en prinsessen.

Jigsaw prinsessen

Originele houten jigsaw puzzles voor kinderen zijn de lagenpuzzels van Beleduc. Bij deze jigsaw puzzels moet je in verdiepingen puzzelen. Zo heb je bijvoorbeeld de lagenpuzzel van oma en opa waarbij verschillende puzzels op elkaar maakt (van jong naar oud), te beginnen met een puzzel van een kleine baby en te eindigen met een oma en opa.

Beleduc oma en opa Beleduc oma en opa2

 

Wanneer een jigsaw puzzle uit 500 of meer puzzelstukken bestaat, spreken we van puzzels voor volwassenen. Er is een ruime keuze voor volwassenen aan Heye puzzels. De Heye puzzle is van kwaliteit ook vergelijkbaar met Ravensburger.

Heye jigsaw puzzle leopard

Jumbo en Goliath hebben een leuke reeks aan grappige jigsaw puzzles met cartoons. Wie kent er niet de Jan van Haasteren puzzels of de Wasgij puzzels van Jumbo? Ook in de That’s life puzzels van Goliath vind je fragmenten uit het dagelijkse leven terug, getekend in cartoonstijl.

jigsaw puzzles that's life jigsaw puzzles vanhaasteren

Er is oneindig veel keuze aan jigsaw puzzles. Wie een jigsaw puzzle wil kopen, kan deze op de website van puzzelmagazijn vinden onder de categorie legpuzzels.