Puzzels kopen

Je kan verschillende soorten puzzels kopen. De meest voorkomende puzzels zijn legpuzzels. Daarnaast kan je ook denkpuzzels of 3D puzzels kopen.

Legpuzzels

Legpuzzels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen (hout, karton, plastic en schuimrubber). De meest vookomende zijn de kartonnen legpuzzels. Belangrijk bij puzzels is dat de hoekjes goed uitgesneden zijn zodat de puzzelstukken mooi in elkaar passen. U vindt puzzels van verschllende merken bij Lotana's Puzzelmagazijn: Heye, Ravensburger, Cobble Hill, SunsOut, Haba, Grafika, ArtPuzzle, Castorland, Bluebird, ...

Wie een legpuzzel wil kopen, is op zoek naar uitdaging en esthetiek. Het niveau van een puzzel wordt aangegeven door het aantal puzzelstukken. Het aantal puzzelstukken van kan gaan van twee tot enkele duizenden stukken. Vanaf 500 puzzelstukken spreekt men meestal over volwassenenpuzzels. Hoe meer duidelijk afgelijnde kleuren een puzzel heeft, hoe meer aanwijzingen dat de puzzelaar heeft om de stukjes correct aan te leggen.

De afbeelding op de puzzel moet natuurlijk aanspreken. Schoonheid is subjectief, dus daar kan ik weinig advies over geven. Zoek een thema dat je leuk vindt (bijvoorbeeld baby), of zoek afbeeldingen van een kunstenaar die je kent en goed vindt (bijvoorbeeld Anne Geddes). Bekijk hier alle legpuzzels.

Profiteer nu van onderstaande actie:

3D Puzzels

Naast legpuzzels, kan je ook 3D puzzels kopen. Een 3D puzzel is een driedimensionale puzzel en heeft een bijkomende moeilijkheidsgraad ten opzichte van een klassieke legpuzzel. Bij 3D puzzels puzzel je niet enkel in lengte en breedte, maar ook in de hoogte. Er zijn uitdagende 3D puzzels over gebouwen, bekende monumenten, auto's, Star Wars figuren, e.v.a. verkrijgbaar. Het aantal puzzelstukken van 3D puzzels kan gaan van enkele stukken naar honderden. Bekijk hier het volledige assortiment aan 3D puzzels.

Denkpuzzels

Naast legpuzzels en 3D puzzels, zijn er ook nog heel leuke puzzelspellen op de markt. De meest gekende zijn de denkpuzzels van Smart Games en Thinkfun. Bij deze puzzelspellen probeer je door logisch denken een oplossing te geven voor de situaties die worden aangereikt. Elk spel heeft meerdere opdrachten in oplopende moeilijkheidsgraad. Hierdoor zijn de denkpuzzels van Smart games en Thinkfun een uitdaging voor kinderen en volwassenen.

 

Bovenstaande is maar een korte bespreking over de meest voorkomende puzzels die je kan kopen. Uiteraard zijn er nog veel meer soorten en originele varianten zoals bijvoorbeeld schuifpuzzels, kubussen, wijnpuzzels en noem maar op.