IQ-Focus

Merk: SmartGames

In voorraad

€ 9,95

IQ-Focus is een denkpuzzel van Smartgames waarbij je de oplossing vindt door te puzzelen en door middel van deductie toe te passen!

Het spel IQ-Focus ziet eruit als een doosje met een transparant deksel. Als je het doosje openklapt, heb je een compact spelbord. Er zitten puzzelstukken in met gekleurde blokken op, en een boekje met 120 opdrachten.

Werkwijze IQ-Focus? Zoals de naam al doet vermoeden, ga je je bij het IQ-Focus spel moeten concentreren op het middelste vierkant. Je kiest een opdracht. Iedere opdracht toont hoe het centrale vierkant van drie bij drie er moet uitzien als de puzzel klaar is. Hier moet je dus naar werken. Plaats de puzzelstukken op het speelbord, zodat de kleuren van het centrale vierkant overeenkomen met de opdracht. Niet enkel het centrale vierkant moet kloppen, maar ook de andere puzzelstukken moeten mooi op het spelbord passen. Je krijgt bij de opdracht al enkele startblokken gegeven. (Dit zijn de grijze vormen die bij de opdracht afgebeeld zijn.)

Wanneer alle puzzelstukken op het bord liggen, sluit je het deksel. Het deksel is op de plaats van het centrale vierkant meer doorschijnend dan op de andere plaatsen zodat je kan controleren of het patroon in het midden overeenkomt met de opdracht. Bij het IQ-Focus spel is er altijd maar één oplossing mogelijk.

Wat is het verschil tussen de IQ-Focus en de andere IQ puzzels van Smart Games?
De IQ-Focus is het eerste spel in de IQ reeks waarbij de puzzelstukjes eens niet dubbelzijdig zijn. Ieder stukje bestaat ook uit meerdere kleuren.

Een richtleeftijd voor deze IQ-Focus puzzel is 8 jaar en ouder. Een 8-jarige zal ongeveer de helft van de opdrachten, een 60-tal dus, kunnen oplossen. Daarna wordt het iets moeilijker. Vanaf opdracht 72 is er geen deductie meer mogelijk, maar wordt het echt puzzelen met 'try & error'.

Op werkdagen voor 12u besteld, morgen bij jou thuis.
  • Delen

Kenmerken

Speelduur 5-10 min
Aantal spelers 1
Auteur Raf Peeters
Leeftijd 8+
Materiaal Kunststof
Merk / Uitgever SmartGames
Soort Puzzel Denkpuzzel
Soort Denkspel
Taal Nederlands, Engels, Frans, Duits
Taalonafhankelijk Ja

Levering en retours

*** Lotana is gesloten t.e.m. 16 augustus 2020. Uw bestelling zal vanaf 17 augustus verwerkt worden. ***

 

Verzendkosten en levertermijn

  Verzendkost
 bestelling <€75,00 
Verzendkost
 bestelling >€75,00 
Levertermijn
(voor artikelen in voorraad)
België 4,95 euro Gratis  op een werkdag voor 14u besteld en betaald 
 = levering op de volgende werkdag  
Nederland 6,95 euro Gratis +/- 2 werkdagen
 andere landen  klik hier voor meer info

 

Retour

- Binnen 14 dagen kan u bestelde artikelen naar ons terugsturen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering.

Andere interessante producten